Пинокио

ПГ4 "Пинокио"

Учители:

  • ст. учител: Мария Банкова
  • учител: Даяна Арабаджова

Помощник – възпитател: Пепи Карева

 

ГУП ПГ4 Пинокио 2023-2024 г.

Дневна организация - ПГ4 група

Седмично-разписание-ПГ4

 


Денят на жената в България започва да се чества от 1915 г., официално е признат за празник след 1944 г. След 1960 г. пък става по-мащабен, като на този ден започнали да се честват не само жените, но и майките, съпругите и учителките. На 8 март всеки мъж поднася на любимата си, на майка си и на останалите значими за него жени цвете, с който да покаже признателността си, че са до него и осмислят живота му. И децата от група „Пинокио“ поднесоха китка от стихотворения, песни и танци за своите любящи майки.

 

   

 


Скъпи деца от випуск 2023,
С изключително удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всяко дете, когато след пет години на игри и щастие, след мигове на радост, изпитания на волята, на ума, на характера  завършихте успешно първият етап от Вашето обучение. Този ден е ваш, защото мигът на детството е най-желаният, свързан с много вълнения – раздяла с игрите, с любимите учители, с любимия приятели, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои по-сериозното навлизане в познанието.
Скъпи деца, бъдете себе си пред предизвикателствата на живота на ученика. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас!
Дългия път на вашето осъзнаване ще изминете не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Спомняйте си ги с уважение и не забравяйте хубавите години в детската градина.

От днес пред вас стои голямата книга на живота наречена училище, която всеки ще напише сам.

На добър час, Мили деца и успехи!

Директор

Иванка Митова

 


Въведение Богородично се празнува като ден на християнското семейство и християнската младеж. В този ден цялото семейство се събира заедно. Приготвят се много лакомства за децата.
Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, преди да се роди още, само на три години била въведена в Йерусалимския храм. Била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея.
Денят е обявен и за Ден на християнското семейство.
Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот.
Християнското семейство е Ноев ковчег в потопа на живота.
То е школа за здрави семейни добродетели – на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие и пр. То е домашна църква, в която се служи Богу, възнасят се молитви и се слави Божието име. Тук, в християнския дом, гори кандилото на вярата и благочестието.
Въведение Богородично в храма
На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един от големите Богородични празници – Въведение на Божията Майка в храма, честван и като Ден на християнската младеж и семейство.

Отбелязван в Детска градина „Радост“ с празник в ПГ6А „Пинокио“

 

 


 


LEGO® Education Build me emotions  - "Моят приятел"